Lisy na ovoce

Nejprodávanější

Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozny
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozny
Vyprodáno
Kód: ST221585
2 302 Kč
(1 902 Kč bez DPH)
Lis Harvester CFP18, 18 lit, na hrozny, s rámem
4 891 Kč
(4 042 Kč bez DPH)
Lis Harvester CFP12, 12 lit, na hrozny, s rámem
4 430 Kč
(3 661 Kč bez DPH)
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozny
3 308 Kč
(2 734 Kč bez DPH)
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozny
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozny
Vyprodáno
Kód: ST221586
2 733 Kč
(2 259 Kč bez DPH)
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozny
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozny
Vyprodáno
Kód: ST221900
1 597 Kč
(1 320 Kč bez DPH)
6 položek celkem
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozny
1 902 Kč bez DPH
2 302 Kč

Kód: ST221585
Lis Harvester CFP18, 18 lit, na hrozny, s rámem
4 042 Kč bez DPH
4 891 Kč

Kód: ST221589
Lis Harvester CFP12, 12 lit, na hrozny, s rámem
3 661 Kč bez DPH
4 430 Kč

Kód: ST221588
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozny
2 734 Kč bez DPH
3 308 Kč

Kód: ST221587
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozny
2 259 Kč bez DPH
2 733 Kč

Kód: ST221586
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozny
1 320 Kč bez DPH
1 597 Kč

Kód: ST221900

V závislosti na formě zpracování ovoce a zeleniny rozeznáváme 3 základní typy. Ne každý dokáže odšťavnit všechny typy ovoce.

Odstředivkové - nebo i centrifugy. Princip odšťavňování spočívá v tom, že ovoce a zeleninu nejdříve nasekají či nastrouhají, a pak se díky odstředivé síle z této masy pořádně oddělí šťáva od dužiny. Je to nejklasičtější způsob odšťavňování, vhodný pro skoro všechny typy ovoce a zeleniny. Je třeba si však dát záležet na jemnosti sítka. Mají však nižší výtěžnost a větší odpad.

Tlakové lisy - tato zařízení nejdříve ovoce a zeleninu rozdrtí a následně vzniklou masu protlačí hřídel přes sítko. Za něj projde jen šťáva, zatímco pevnější kousky zůstávají na druhé straně.

V případě, že sítko zaměníte za pevný díl, tedy jakoby stěnu, vzniká z tlakového lisu homogenizátor. Ten tvoří z rozdrcené masy s různými kousky homogenní směs, tedy něco jako pyré.

Dvě ozubená kolečka mají mezi sebou skulinu velikosti pouze 0,1 mm, což se postará o perfektně vylisovanou šťávu dokonce z oříšků nebo semínek, či lístků. Cena tohoto zařízení je však vyšší.

Mechanické - jejich princip fungování je velmi podobný tlakovým odšťavňovačem, jen se při nich využívá lidská síla. Stejně tedy plody nejprve rozmělní a pak, pomocí takzvaného šnekového šroubování, z nich lisují šťávu.

Citrusovače - jsou samostatnou kategorií odšťavňovačů, protože fungují pouze s citrusy. Základní zařízení na takové odšťavňování citrusů je bez mechanického pohonu. Existují však i elektrické, kvalitnější odšťavňovače citrusů. Nelze však použít k odšťavnění jiných plodů, jsou tedy jen jednoúčelové.

×